Ответен удар! "Промяната" стовари върху ГЕРБ грях за пенсии

Настимир Ананиев обвини партията на Борисов в лъжа

Ответен удар! "Промяната" стовари върху ГЕРБ грях за пенсии | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" отвърна на удара на ГЕРБ заради противоконституционното решение на парламент за пътищата .

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът расте! ГЕРБ срази "Промяната" за пътищата

"Днес чухме поредната лъжа от ГЕРБ, поредната борисовка относно това, което се е случвало с решението за текущия ремонт и поддръжка на пътища", заяви Настимир Ананиев.

През 47-ото НС бяха проверени 906 задания на стойност 3,4 млрд. лева. От тях се установи, че 2,4 милиарда не са текущ ремонт и поддръжка, а са основен ремонт. Това е 15% вдигане на пенсиите за една година, допълни Ананиев, коментирайки обвиненията на ГЕРБ.

Той обясни още, че има потвърждение от служебния министър Иван Шишков преди един месец, че твърденията в междуведомствения доклад на МРРБ и МФ за 906-те задания се потвърждават от ДНСК. Той е бил предоставен на всички депутати в миналото НС. Ананиев обаче се усъмни, че от ГЕРБ са го чели, тъй като там се е говорело за задания, а не за фирми. Като някои от фирмите са правили повече от едно задание.

"Консорциумът, който на магистрала "Хемус" изнасяше в чували милиони левове, трябваше да получи 500 милиона от тези пари, които бяха спрени с решение на НС. Така че разбирам загрижеността на ГЕРБ, но за нас беше много важно публичният интерес да бъде защитен", каза още Ананиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай