Открити приемни за еврофондовете

Открити приемни за еврофондовете | StandartNews.com

София. Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще посети откритата приемна на Областен информационен център - София в Борисовата градина утре, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Тя ще бъде придружена от Реналдо Мендметс, ръководител на отдел „България" в Главна дирекция „Регионална политика" на Европейската комисия. По време на визитата си те ще бъдат запознати с напредъка по изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз, както и с най-значимите резултати от тях за областта.

Това е първата от поредицата открити приемни, които ще се проведат в следващия месец в цялата страна. Инициативата е на Централния информационен и координационен офис в дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС" на Министерския съвет. Кампанията се провежда в сътрудничество с мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в България.
Кампанията ще премине под мотото „Първите седем години на България в Европейския съюз" и цели да отчете степента на запознатост на гражданите с приноса на ЕС в страната. На откритите приемни представителите на мрежата от информационни центрове ще проведат допитване сред обществеността и ще представят най-знаковите и видими за региона проекти, реализирани с европейски средства.

Откритата приемна в София ще бъде разположена на входа на Борисовата градина, до езерото „Ариана".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай