Остриетата на Бойко спешно съвещават в Бургас

Остриетата на Бойко спешно съвещават в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Ядрото на ГЕРБ се събра в събота на спешно съвещание в Бургас. Сбирката не бе обявена официално, което подсказа, че от партията не желаят да дават гласност. Хората на Бойко обаче не успяха да се скрият от медиите. На съвещанието присъстваха Томислав Дончев, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Даниела Дариткова, и кметът на Бургас Димитър Николов. Той лично посрещаше гостите в заседателната зала на хотел "Приморец". На срещата пристигна и областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Минути преди да започне съвещанието Томислав Дончев заяви, че партийният актив се събира, заради тежките проблеми в здравеопазването. Той припомни, че ако до 2016 година България не посочи стъпки в здравеопазването, ще загуби европейското финансиране. Неочакваният десант в Бургас обаче провокира съмнения, че сбирката е свързана с обсъждането на евентуални кандидатури за състава на бъдещия служебен кабинет. Усилено се говори, че бургаският кмет Димитър Николов е сред фаворитите за служебен премиер. От ГЕРБ обаче категорично отказаха да коментират темата.

Съвещанието в морския град ще продължи и в неделя, като се очаква към него да се присъедини и лидерът на партията Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай