Лорер с остри думи към Слави. Мрънка ли лидерът на Има такъв народ?

Не виждам как отговорен политик в момента може да разчита на политическа драма

Лорер с остри думи към Слави. Мрънка ли лидерът на Има такъв народ? | StandartNews.com

Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" отговори на критиките на Слави Трифонов, който вчера написа във Фейсбук, че партията на Кирил Петков и Асен Василев не се допитва до коалиционните си партньори и прави каквото си иска, като много често това не е добро за страната.

"Звучи ми като мрън-мрън", бе отговорът на Лорер в интервю, което той даде тази сутрин за БНТ. На въпрос за какво предупреждава Трифонов, Лорер отговори: "Драма".

"Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене", каза още Даниел Лорер.

"Няма как да се омаловажи постижението на българското правителство, което в една кризисна ситуация, специално за енергетиката, защото това е оплакването, ние постигнахме невероятен прогрес - от 100% зависими от руския газ, ние вероятно ще сме на нула % съвсем скоро. Никой не спира коалиционните партньори да намират добри сделки за газ, подобно на тази, която премиерът, лично приет в Белия дом от Камала Харис, успя да договори", каза министърът.

Заяви също, че в Министерския съвет имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки. "Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България", заключи Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай