Орешарски поиска временна подкрепа

Премиерът се извини на депутатите и на хората от площадите за допуснатата политическа грешка

Орешарски поиска временна подкрепа | StandartNews.com

София. Премиерът Пламен Орешарски поиска от парламента временна подкрепа, за да може правителството да приложи мерките за стабилизиране на икономиката и на социалното положение в страната.

Министър-председателят посочи, че ясно е чул искането на хората от протеста за неговата оставка. "Оставката би била много лесно решение за мен, но ще предизвикам още по-голяма политическа криза и провеждане на нови избори, по същия Изборен кодекс", каза премиерът.

Той се извини на депутатите и на хората от площадите, че е допуснал на 14 юни политическа грешка. "Допуснах политическа грешка, за която се извинявам, не само на вас, а и на тези, които излязоха да протестират".

От парламената трибуна премиерът представи пакет от спешни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизиране на управлението. „Когато поех управлението на страната,  знаех, че поемем отговорност в изключително трудна ситуация. Поех отговорността за стабилизация на страната след един период на несигурност и кипящи граждански вълнения", заяви Орешарски.

Днес заставам пред всички български граждани и пред вас – народните представители и искам вашата временна подкрепа за пакет спешни мерки, за подобряване на положението на българските граждани и подобряване на бизнеса", обяви  Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай