Орешарски и Миньон обсъдиха постмониторинговия период

Орешарски и Миньон обсъдиха постмониторинговия период | StandartNews.com

София. Постмониторинговият режим на ПАСЕ по отношение на България беше една от темите, които днес обсъдиха министър-председателят Пламен Орешарски и председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон.

По време на срещата в Министерския съвет г-н Миньон отбеляза, че страната ни е една от първите, които са се присъединилия към Съвета на Европа през 90-те години. По думите му от тогава България е осъществила огромен скок напред. „Този постмониторингов период няма да продължи безкрайно. Има какво още да се направи. Ние сме готови да помогнем", заяви Жан-Клод Миньон.

„Европейското сътрудничество ще окаже положителен ефект върху страните от черноморската група", отбеляза премиерът Орешарски.

Той приветства позитивното отношение на г-н Миньон към страните, които са част от Черноморското Икономическо сътрудничество.

„Желанието ми е тази организация да стане много по-ефикасен партньор на Съвета на Европа. Бих искал да се опрем на тази основа и да работим заедно", отбеляза Жан-Клод Миньон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай