Опозицията внесе вота на недоверие, гласуват го другия петък

Управляващите с действията си слагат "кръст на българската енергетика"

Опозицията внесе вота на недоверие, гласуват го другия петък | StandartNews.com

Парламентарните групи на "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ"(ИТН) внесоха в деловодството на Народното събрание първия вот на недоверие към кабинета "Денков". Той е за политиката в сектор "Енергетика".

И трите политически сили смятат, че управляващите с действията си слагат "кръст на българската енергетика".

По-рано пред журналисти в парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира, че управляващото мнозинство "наистина слага кръст на българската енергетика. Най-малкото, което можем да поискаме, е вот на недоверие и понасянето на политическа отговорност за това, което се случва", убедена е тя.

По думите на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов е въпрос на политическа преценка дали партиите в "Тройната коалиция" биха подкрепили този вот или не. Ние сме реалисти, осъзнаваме, че шансът на този вот клони към нула, посочи Костадинов.

Преди минути бе съобщено, че председателят на парламента Росен Желязков свиква извънредно заседание на Народното събрание идния четвъртък заради внесения вот на недоверие срещу правителството.

"Свиквам дебати по вота на недоверие идния четвъртък следващата седмица и гласуване 24 часа по-късно, респективно в петък", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай