ОП не очакват трус след напускането на Цветанов

Те одобряват избора на Даниела Дариткова за председател на ПГ на ГЕРБ

ОП не очакват трус след напускането на Цветанов | StandartNews.com

Отсъствието на Цветан Цветанов от парламента няма да бъде решаващо. Обединените патриоти не очакват да има сътресение в зала. Това обяви тази сутрин в интервю за БНР заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев.

„Този скандал безусловно хвърля сянка. Той е в негатив на образа на хората, които бяха споменати като участници в него. На първо място – и в личен план те търпят негативи. Негативи търпят и институциите. Опит да се преодолее този ефект бяха подадените оставки. За мен основният момент, който би трябвало да бъде поучителен за цялото общество, убягва с една формулировка, която е категорично неприемлива – че такива действия, които били позволени на всички граждани и така правили всички, т.е. вписвали данъчната оценка при сделки с недвижими имоти и автомобили, били позволени на гражданите, но те не били допустими за политиците и това било в основата на скандала. С тези събития трябва да поднесат истината и ясното разбиране и тълкуване за всички български граждани. Всички граждани трябва да разберат, че спазването на законите е и в техен интерес“, коментира Нотев.

Нотев смята за добър избора на Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ, която ще заеме мястото на Цветан Цветанов: „Познавам стила й, познавам нейната откритост и решителност тогава, когато трябва служебно да постави за разглеждане и решаване важни и нелеки въпроси в областта на здравеопазването. Убеден съм, че това е добър избор“.

Поле за изява на Цветан Цветанов във времето преди изборите за ЕП има, каза Явор Нотев. Той подчерта, че енергията на Цветанов, която влага в работата си със структурите, е удивителна.

Той изказа мнение, че оставките няма да мотивират младите хора да гласуват на изборите. Според него е тревожно обезсърчаването и липсата на готовност младите хора да се борят, за да постигнат нещо.

По повод изказването на първия дипломат на Турция, който твърди, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията у нас, Явор Нотев заяви, че това е повод за парламентарно изслушване на външния министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай