Оливер Вархеи благодари на Борисов за Скопие. Топката е в ПП

Какво решение ще вземе - ще се отметне от позицията си или ще гласува с ГЕРБ?

Оливер Вархеи благодари на Борисов за Скопие. Топката е в ПП | StandartNews.com

Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за "историческото решение за Европа и РСМ" да подкрепи френското предложение за решаване на спора между България и Северна Македония. Вархеи направи това с пост в Туитър, веднага след като лидерът на ГЕРБ даде извънреден брифинг, на който хвърли топката в полето на "Продължаваме промяната" и Кирил Петков. Борисов определи френската оферта като много добра и каза на Петков, че дава на ПП всички 59 гласа на ГЕРБ, за да бъде прието предложението в НС.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов изненада "Промяната"! Даде зелена светлина за Скопие

Вархеи определя решението като историческо за Европа и Скопие. "Очакваме днес правителството да направи необходимите предложения към парламента, за да може Европа да продължи напред", написа еврокомисарят в Туитър.

ВИЖ ОЩЕ: Лена отказа на Борисов. Прати френската оферта в НС

Председателят на най-голямата политическа група в Европейския парламент - ЕНП, също похвали лидера на ГЕРБ. "Бойко Борисов демонстрира впечатляващо лидерство, като обяви, че ГЕРБ е готова да подкрепи преговорите за присъединяване със Северна Македония и Албания при гласуване в парламента. Премиерът Петков трябва незабавно да предложи гласуването. Това е историческа възможност", написа и Манфред Вебер в туитър.

"Аз вярвам на президента Макрон, вярвам и на ЕК. До този момент всичко, което се е случило като добро за България, е благодарение на ЕС", заяви Бойко Борисов и призова премиера Кирил Петков да свика спешно заседание по темата Северна Македония.

Сега топката е в ръцете на ПП. Какво решение ще вземе - ще се отметне от позицията си или ще гласува с ГЕРБ?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай