Окончателно: Депутатката от Самоков напуска НС

Окончателно: Депутатката от Самоков напуска НС | StandartNews.com

Народният представител от ГЕРБ Ирена Коцева подаде оставка като депутат в 43-тото Народно събрание. Коцева депозира оставката си в деловодството на Народното събрание днес, минути преди 16:00 часа. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска в телефонен разговор от Коцева да напусне парламента - причина за това стана новината, че съпругът на депутатката участвал в обществена поръчка за над 200 000 лева. Тя е била за доставка на 60 нови  спирки на градския транспорт в София. 

Борисов е поискал от столичния кмет Йорданка Фандъкова и заместник-кметът по транспорта на София Любомир Христов също да напусне поста си. Христов депозира документ за напускането си съвсем скоро след това. 

Коцева обаче не последва примера на столичния заместник-кмет, а поиска да изчака решение на депутатите на ГЕРБ. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че групата ще заседава извънредно във вторник сутринта, когато ще се запознае със случая и ще вземе своето решение за депутатското място на колежката иим  Коцева. По думите на бившия вътрешен министър, Ирена Коцева нито е извършила престъпление, нито е участвала във всичко това, което се говори и се твърди.

Тя самата заяви, че ще депозира оставка само след решение на ПГ на партията. "Ще подам оставка само и единствено, ако парламентарната група я поиска от мен", категорична беше депутатката.

Мнението й обаче се промени само час по-късно - стана ясно, че тя е депозирала оставката си в деловодството на Народното събрание. 

"Сигурна съм, че фирмата, която е направила обществената поръчка, я е направила качествено, че има контролни органи, които могат да проверят и да кажат има ли нарушение и дали някой е злоупотребил с власт, работа и средства. Не приемам обвиненията, които вървят към мен и моето семейство", обяви по-рано днес Коцева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай