Окончателно! Денков обясни ще има ли правителство

Списъкът с министри беше приет вчера на всички национални съвети на ПП-ДБ

Окончателно! Денков обясни ще има ли правителство | StandartNews.com

Списъкът с министри беше приет вчера на всички национални съвети на "Продължаваме промяната-Демократична България". Проектокабинетът, който излезе в края на деня, е това, което сме предложили за приемане. Това заяви пред медиите номинираният за премиер от ПП-ДБ академик Николай Денков.

Той съобщи, че предстои финален разговор с Мария Габриел.

Предишният състав беше изваден в съвсем друга ситуация, но сега се говори за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. Съставът е насочен към включване на повече експерти, каза той.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Изненада в кабинета! Две знакови лица горят

Денков благодари на всички, които са се съгласили да участват в първия състав и допълни:

"Няколко политически лица трябваше да ги изтеглим, за да стане по-неутрален кабинетът. Съставът трябва да бъде и обществено приемлив. Ясно е, че, за да търсим парламентарно мнозинство, трябва да имаме и обществена подкрепа, че този състав не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа. Всеки един от номинираните си тежи на мястото и ще може да свърши работата", каза Денков.

Каза още, че с ГЕРБ си нямат доверие, но може да има доверие на Мария Габриел. Разговорите с нея винаги вървят конструктивно, каза Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай