Около 174 млн. договорени за развитие на сектор „Рибарство”

Около 174 млн. договорени за развитие на сектор „Рибарство” | StandartNews.com

София. Министърът на земеделието и храните Димитър Греков заяви, че след 12 септември 2013 г. около 174 милиона лева са договорени по Програмата за развитие на сектор „Рибарство". Това заяви Греков на заседание на ръководството на министерството и Комисиите по земеделието и храните и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове към Народното събрание, по повод изпълнението на Програмата за развитие на селските райони, Програмата за развитие на сектор „Рибарство".

На срещата присъстват и заместник-министрите Явор Гечев и д-р инж. Валентина Маринова, както и Младен Червеняков, председател на комисията по европейските въпроси, и Васил Грудев – изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ), информира Фокус.

Според Червеняков, председател на Комисията по европейските въпроси, за следващия програмен предстои да бъдат отпуснати по-малко средства за Програмата за развитие на сектор „Рибарство".

Изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев каза, че програмата за развитие на селските района за България се разпростира в 3 милиарда евро за този програмен период, изплатените до момента средства са 56,83%,.

„Ще направим всичко по силите си, за да изплатим тези средства – 308 милиона евро. Всеки един от проектите, които са в процес на изпълнение, се опитваме да ги доразвием", коментира Грудев.

Според Гечев, ДФЗ и Министерството на земеделието са се опитали направят най-балансирания разчет на средствата за изпълнение на проектите и на тези, които предстоят да бъдат изпълнение. „Опитахме се да направим план и откъде да бъдат средствата за следващия програмен период", заяви още Явор Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай