Обявиха фаталния ден за кабинет "Габровски"! Кога е

В момента, в който изтича мандатът

Обявиха фаталния ден за кабинет "Габровски"! Кога е | StandartNews.com

В понеделник изтича срокът, в който ГЕРБ може да състави редовно правителство. С това се слага край на разговорите за редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. Професор Николай Габровски се срещна с четири от шестте партии, а останалите му отговориха писмено.  ПП, БСП, „Възраждане” и ДБ казаха, че няма да подкрепят първия мандат. ДПС и „Български възход”  са готови диалогът да продължи, за да се намери формула и начин за съставяне на редовно правителство в рамките на този парламент.

На  финалната права кандидатът за министър-председател на ГЕРБ СДС се срещна с ДПС,а равносметката - споделят общи приоритети като присъединяването към Шенген и Еврозоната, предаде Нова тв.

Трябва да търсим и формулата. За нас важен елемент е и програмата”, посочи Мустафа Карадайъ, ДПС .

„Желанието ми е, ако успеем да изберем екип от професионалисти, те да преведат България през тези тежки месеци”, заяви професор Габровски.

Движението видяха риск за страната по Плана за възстановяване, а Габровски ги успокои.

„60 млрд. седят на трупчета в Брюксел. Те са за България. Не се знае дали ще ги вземем, защото не сме си написали домашното.  За да има 3-ка от ТОТО-то, трябва да си пуснем фиша. Не сме си пуснали фиша”, категоричен е Карадайъ.

„Фишът, за който говорите, минава през редовно правителство”, подчерта Габровски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай