Четвъртък,

Обсъждат промени за съкратеното съдебно следствие

От: Редактори -
A
A
A

Парламентът ще разгледа промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс за съкратеното съдебно следствие. Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

На вниманието на депутатите се поставят три законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Те ще бъдат разгледани на първо четене от пленарна зала. От БСП предлагат съкратеното съдебно следствие да не се прилага при случаите на умишлено причиняване на смърт и тежка телесна повреда. От „Обединени патриоти“ предлагат същото в отделен законопроект. От „Воля“ също внасят законопроект, с който да ограничат обхвата на престъпленията, за които се прилага съкратено съдебно производство.

На вниманието на депутатите се поставят като точка втора за сряда промени в Наказателния кодекс, внесени от ПГ на ГЕРБ. Със законопроекта от управляващата партия целят да запазят института на съкратено съдебно следствие, но и да отговорят на обществените нагласи за увеличаване на наказанието при умишлено причиняване на смърт или тежка телесна повреда.

Депутатите ще се занимаят и с промени в Закона за енергетиката на второ четене.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички