Обсъдиха проблемите с талоните за Гърция

Обсъдиха проблемите с талоните за Гърция | StandartNews.com

София. Проблемите с преминаването на пътни превозни средства с българска регистрация през гръцката граница бяха обсъдени в Министерство на транспорта днес. За тази цел заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев се срещна с гръцкия посланик в България Димостенис Стоидис, съобщава сайтът на министерството.

Най-оптималният вариант за разрешаване на възникналия проблем е преходният период за прилагането на мерки от гръцката държава да бъде удължен до края на годината. Това е позицията на транспортното ни министерство, с която Гинев запозна Стоидис. Той уточни, че през това време нашата страна поема ангажимента да извърши нужните промени в нормативната уредба за собствеността на леките и товарни автомобили.

Има доста неясноти относно собствеността на лизинговите автомобили, каза от своя страна Посланик Димостенис Стоидис. Посолството на Гърция в София работи в посока за спешното разрешаване на конфликтната ситуация и че всички, свързани страни с нея трябва да работят ефективно и в координация, обясни още той.

По време на крайпътните проверки на територията на Република Гърция, гръцките контролни органи да приемат нотариално заверено копие на част I на регистрационния талон и изискването да не важи за леките автомобили и автобусите, са част от предложенията, които обсъдиха Гинев и Стоидис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай