Обрат! Групата на "Възраждане" в СОС се разпадна

След като четирима от съветниците подкрепиха избора на новия председател

Обрат! Групата на "Възраждане" в СОС се разпадна | StandartNews.com

Източник: БТА

Партия "Възраждане" остана без група в Столичния общински съвет. Това се случи, след като четирима от съветниците гласуваха “за” кандидатурата на новоизбрания председател на СОС - Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

Става дума за Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Колегата им Деян Николов ги определи като "предатели".

Така групата на “Възраждане” се разпадна, а верни на партията останаха само трима.

„Остана единствената част от „Възраждане”. Това, което днес се случи, е това, което казах и в зала – през последните 3 месеца вървеше активна кампания за купуване на общински съветници от всички групи. Някои групи бяха изцяло купени, а други бяха пробити с предложение за постове и пари”, заяви пред журналисти Николов.

Той каза, че не знае какво и колко точно е предлагано, но че тази практика е показателна за това как ще се управлява столицата оттук нататък.

„Тези, които са в сглобка на национално ниво, се разбраха да направят сглобка и в София. От днес, за съжаление, групата на „Възраждане” в СОС се разпада. Имаме четирима души, които са предатели и са купени, те повече няма да бъдат в групата”, посочи Николов.

Той се извини на избирателите, че в партията са били вкарани „троянски коне”, които явно не са се водили от каузата „Възраждане”, а са преследвали други интереси или са се подали на натиск.

„На нас ни предлагаха да се включим в едно управление, което щеше да бъде сглобка в София и да, щяхме да получим всичко, което искахме”, твърди още Деян Николов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
ДДД
преди 2 месеца

Чистилище! Не се притеснявайте "Възраждане", пилците се броят наесен.

Откажи
ivan1952
преди 2 месеца

Групата на Израждане вече е няма. Крайно време е Копейкин да бъде натирен в Русия,барабар с подлогите на Путин.

Откажи
ДДД
преди 2 месеца

Тежки думи употребяваш, по начина на изразяване ми приличаш на навита латерна. Може би си някакъв слаб компютър ? А иначе, ако си човек, твоя Байдън гледам си говори с Митеран. Забавно, а?

Откажи