Новина от Росен Желязков, голяма промяна за депутатите

Какво следва

Новина от Росен Желязков, голяма промяна за депутатите | StandartNews.com

Депутатите пак се местят в сградата на бившия Партиен дом, потвърди официално председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Желязков запозна журналисти с условията, при които парламента и медиите ще работят в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1.

Народните представители ще влязат в реновираната преди няколко години зала "Света София" след края на лятната си ваканция.

В края на последния си управленски мандат ГЕРБ премести парламента в сградата, която е в непосредствена близост до Министерския съвет и президентството. С идването на власт на "Продължаваме промяната" през 2022 г. депутатите отново се завърнаха в по-малката сграда, разположена на площад „Народно събрание“ №2.

Историческата сграда на площад "Народно събрание" ще е в ремонт, който ще продължи поне 3 години, информира БНТ, като цитира Желязков. По думите му има съгласие между парламентарните групи за тази промяна, единствено от "Има такъв народ" не са съгласни.Историята на бившия Партиен дом

След преврата на 9 септември комунистическият режим започва да установява своята власт и започва и търсенето на седалища на партията. Избран е Партийният дом и след близо шест години строителни години той се превръща в събирателно ядро на партията и на администрацията. Сградата се простира на близо 40 хиляди квадратни метра и коридорите са с дължина около 3 километра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай