Неделя,

Нова роля за Христо Иванов. Харалан Алексадров му даде короната

От: СТАНДАРТ -
2392
Нова роля за Христо Иванов. Харалан Алексадров му даде короната
A
A
A

Нова роля на Христо Иванов в политиката у нас отреди социалният антрополог Харалан Александров.

Избледнява ПП, засилва се авторитета и ролята на ДБ. Голяма част от симпатизантите на ДБ са дълбоко разочаровани от ПП. В това обединение лидерството трябва да се придвижи към Христо Иванов, така би било здравословно, категоричен бе Александров в интервю за "Офанзива" по Нова нюз.

"Очевидно започваме да изпадаме от европейския си път, имаме проблем със Шенген, вероятно ще се провалим и за еврозоната. Способността да се конструират бъдещи проекти изведнъж изчезна. Политическото време, в което живеем е от днес за утре или до другиден най-много. Никой не се ангажира да произведе обща картина за бъдещето. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори", обясни Александров.

Според него е притеснително, че все по-масови стават твърденията, че нищо не зависи от България. "Това е причината за апатично и депресивно състояние на духа у хората. Всеки участник в парламента направи най-доброто, за да изпълни своята задача с цел предизборна реклама. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори. Толкова сме фрагментирани, че имаме нужда от стъпка към обединение, затова Кирил Петков е прав. Трудно ще е да се обединят с ГЕРБ за проевропейско управление", коментира той.

По думите му рейтингът на президента бележи устойчив упадък. "Най-накрая отговорността съвпадна с властта и хората разбраха, че Радев управлява. Всичко, което се случва в държавата вече е персонална отговорност на президента, отколкото на служебното правителство", посочи Александров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com