Нова оферта София! Решение за председателя на СОС

Вили Ливков с необичайно предложение към партиите

Нова оферта София! Решение за председателя на СОС | StandartNews.com

Ще се случи ли новогодишно чудо в София с избора на председател на СОС? След пет неуспешни опита да бъде избран пръв сред равни в местния парламент коалицията зад Вили Лилков предложи компромисно за всички решение: ротация.

Коалиция КОД предлага ротационен принцип на работа в Столичния общински съвет, обяви Вили Лилков пред БНТ.

"Да започнем от най-голямата политическа фракция или с втората политическа фракция, на паритетен принцип да структурираме комисиите. Ние не искаме председателски места в комисиите, само и само да тръгне работата", каза още Вили Лилков.

Вече 5 заседания за избор на председател на Столичния общински съвет бяха провалени. По думите на общинския съветник, който беше и кандидат-кмет, най-големият проблем е, че започват да се изпускат важни срокове.

"Например за план-сметката за чистотата. Това са 270 млн. лева, които трябваше да бъдат обсъдени и гласувани, което означава по-малко метене и миене. Това е абсурд", категоричен бе Лилков.

"Задължително трябва да има разбирателство и на това, което се случва в Общинския съвет, трябва да му се сложи край. Не е нормално месец и половина след изборите да нямаме председател, което означава, че работата изобщо не е тръгнала в общината", добави още Вили Лилков.

Според него политическо мнозинство в този Столичен общински съвет няма да може да се формира и "явно вървим на ротационен принцип на председателство, плаващи мнозинства". 

Затова Вили Лилков, заедно с Карлос Контрера, инициира серия от разговори с останалите партии и коалиции в СОС, за да търсят изход от кризата. Името на Лилков бе посочвано като вариант за компромисен председател на местния парламент, след като стана ясно, че нито Борис Бонев от "Спаси София", нито кандидатите на БСП и "Възраждане" са избираеми.

В отговор местната коалиция "БСП за България" вече обяви, че няма да участва в разговорите, организирани от Лилков и Контрера, които са планирани за четвъртък, 28 декември. В Разпространена от пресцентъра позиция общинските съветници от групата на социалистите заявяват, че целта на срещата е да подготви "сглобката" между "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") (ПП-ДБ-СС) и ГЕРБ-СДС в Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
6180sweet
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи