Нова атака на ПП-ДБ по Борислав Сарафов! Какво очакват от ГЕРБ

Мирослав Иванов е категоричен, че съдебната реформа ще продължи

Нова атака на ПП-ДБ по Борислав Сарафов! Какво очакват от ГЕРБ | StandartNews.com

Това, че Борислав Сарафов бе избран за изпълняващ функцията на главен прокурор, е имитация на промяна – той е другата страна на монетата Иван Гешев. Това заяви в интервю за бТВ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Мирослав Иванов.

„Предсрочното прекратяване на правомощията на главния прокурор Иван Гешев е част от съдебната реформа. Ние последователно през всичките години на мандата му сме заявявали, че той не притежава необходимите професионални и нравствени качества, за да заема този пост“, обясни Иванов.

Той е категоричен, че съдебната реформа ще продължи. „Избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор обаче е имитация на промяна. Това е подмяна, защото г-н Сарафов е другото лице на същата тази монета. Той беше дясната ръка на г-н Гешев, включително той също си затваряше очите за „Барселонагейт“, каза още депутатът.

Бившият парламентарен шеф поясни, че ПП-ДБ ще се почувстват излъгани, ако колегите им от ГЕРБ не спазят ангажиментите си в управленската и законодателна програма. „Там ясно седят ангажименти за съдебна реформа“, посочи той.

Мирослав Иванов коментира също така, че промените в Конституцията следва да бъдат направени при наличието на парламентарно мнозинство. ПП-ДБ обаче не са партньори с Делян Пеевски и ДПС, поясни още той.

„Парламентарно мнозинство може да се формира в различни партийни конфигурации. Към момента има заявено желание за изменения в Конституцията на Република България от наша страна, от ГЕРБ-СДС и от ДПС“, поясни той.

Според него когато съдебната система се тресе от скандали, останалите власти трябва да посочат промените. По думите му крайният резултат е реформа и главен прокурор, който да е надпартиен. Мирослав Иванов каза още, че не трябва да се спекулира с това, че Борислав Сарафов е защитил Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай