Нинова, Манолова и Гайтанджиев в топ 3 на БСП за президент

Нинова, Манолова и Гайтанджиев  в топ 3 на БСП за президент | StandartNews.com

Корнелия Нинова и Мая Манолова са получили най-много гласове за президент при номинациите на общинската структура на социалистите днес в Шумен. Това оповести общинският лидер на партията Веселин Пенчев след приключване на общинската конференция на коалиция "БСП – Лява България" в града, цитиран от Топ новини.

Събранието започна при кворум от 71 души, въпреки че предварително се очакваха да присъстват на 130 социалисти. На форума бе и депутата Димитър Дъбов.

Делегатите на шуменската партийна организация издигнаха за президент на България общо шест номинации. Това са Корнелия Нинова, Мая Манолова, Илияна Йотова, бившият посланик в Египет и политически анализатор - Иван Гайтанджиев, както и Стефан Данаилов и проф. Андрей Пантев. Три са предложенията на местните социалисти за поста вицепрезидент – Драгомир Стойнев, Костадин Паскалев и Маргарита Попова.

Днес всички общински структури на "БСП – Лява България" в област Шумен провеждат събрания за номиниране на кандидат-президентска двойка.

Веселин Пенчев припомни, че до 26 юли общинските конференции в цялата страна трябва да излъчат резултати. Национален съвет ще обобщи вота. Очаква се на 30 юли на събора на Бузлуджа социалистите да обявят своята кандидат-президентска двойка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай