Нинова се вживя! Постави условие на Слави

Соцлидерката пак показа нрава си

Нинова се вживя! Постави условие на Слави | StandartNews.com

Корнелия Нинова за пореден път показа нрава си. След като миналата седмица се отметна от намерението си за пълна подкрепа на кабинета на ИТН, днес взе да поставя и условия на Слави Трифонов.

БСП ще подкрепи правителството на ИТН, ако от него бъде оттеглена номинацията на вицепремиера и МВР-шеф Петър Илиев. Това съобщи соцводачката след извънредно заседание на бюрото на БСП.

Припомняме, че на соцпленума миналата седмица БСП неочаквано обърна позицията си за подкрепа и обяви, че ако получи третия мандат за кабинет ще направи служебното правителство редовно. Днес социалистите си приписаха и авторството на приоритетите за развитие на страната, предложени от ИТН в декларацията, която Филип Станев прочете от парламента. Тя бе предложена за подпис на "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП.

Продължаваме да стоим зад 57-те конкретни мерки, повечето от които наши политики, продължаваме да строим за подкрепа за политики, каза Нинова.

Въз основа на действията на партията на Трифонов, Националният съвет на БСП ще вземе решение утре дали в сряда ще подкрепи проектокабинета, стана ясно от думите й.

„Изявлението на Петър Илиев от сутринта е смущаващо за нас. Ще направим предложение до Националния съвет, който трябва да реши въпроса окончателно. Днес имахме заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.", каза още Нинова. Тя заяви, че партията на Слави Трифонов е извървяла труден път от това да не искат да водят разговори с другите политически сили до изготвянето на писмен документ, с който да се поемат ангажименти за работа по конкретни политики.

„Изпратиха ни го от „Има такъв народ“, подписан от тях и чакащ нашия подпис. Изразяваме удовлетвореност от това, че в този документ залегнаха всички предложения, които направихме, включително и с корекциите, които Националният съвет поиска да бъдат нанесени. Всички те са отразени добронамерено от колегите от ИТН“, допълни Корнелия Нинова.

Тя пак каза, че за социалистите съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя, в случая ИТН. От БСП не искали да оказват натиск, но очаквали ИТН да оттегли Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай