Нинова се произнесе, извънредното заседание на парламента пред провал

"Няма да влезем, няма да направим кворума", подчерта лидерът на БСП

Нинова се произнесе, извънредното заседание на парламента пред провал | StandartNews.com

Източник: БТА

БСП няма да влезе в петък в парламента. Няма да има заседание, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в извънредно изявление.

"Няма да влезем, няма да направим кворума", подчерта тя. „БСП няма да сме златния пръст на Борисов за античовешките решения, които иска да взима”, допълни Нинова.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика депутатите в последния ден на предизборната кампания извънредно по искане на ГЕРБ-СДС и ДПС, за да се отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г.

Снощи ПП-ДБ също заявиха, че няма да присъстват на заседанието и настояха то да не се свиква. "Възраждане" също няма да влязат в пленарната зала. От ИТН казаха, че ще присъстват.

Така се събират 116 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, което означава, че кворум няма да има. За да се открие пленарното заседание е необходимо броят присъстващи в залата за да е повече е от половината от народните представители.

Нинова обяви, че са правени опити да бъдат вербувани депутати от левицата, които да осигурят кворума за извънредното заседание.

„Двама-трима души, те си знаят кои са. Спрете да звъните на депутатите на БСП. Трябват ви 5 гласа и аз ви гарантирам, че от БСП няма да получите нито един”, отсече лидерът на БСП, без обаче да конкретизира кои са въпросните депутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай