Нинова с остро предупреждение: Кметовете са настръхнали!

Съгласието за присъединяване към Шенген само по вода и въздух е предателство

Нинова с остро предупреждение: Кметовете са настръхнали! | StandartNews.com

Източник: бТВ

„България заслужава да бъде в Шенген. Това, което направиха, е предателство към труда на толкова много политици, положили усилия. Съгласието за присъединяване само по вода и въздух е предателство. Три процента от икономическия ни стокообмен с шенгенските държави е по въздух и вода, а повече от половината от тях е внос отвън“. Това заяви в предаването "лице в лице" по бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че това решение е унижение, а условието да приемаме обратно бежанци по Дъблинското споразумение – вече е в повече. Според нея то не работи и "нито една държава, която е първа на пресичане на бежанец, не го приема обратно, а нас ни карат принудително."

“В новия закон за бежанците и убежищата залагат образование, здравеопазване, къщи. Те стават получатели на цялата социална помощ и подкрепа. Смятат да ги интегрират в различни общини, като ги разпръснат. В закона пише, че те ще влязат в интегрираните планове на общините. Кметовете ще трябва да могат да осигурят жилища, образование за децата, медицинска грижа. Всички кметове са настръхнали, защото това го няма в бюджета“, посочи Нинова.

Тя смята, че цялата външна политика е в ръцете на ГЕРБ, а към момента с регулаторите си разпределят порциите във властта. БСП също ще направи своите предложения за регулаторите, обяви лидерката на социалистите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай