Нинова осъдена за клевета, не си плаща дължимото

Кметът на Сливница Васко Стоилков обяви, че е осъдил Корнелия Нинова за клевета и лъжи

Нинова осъдена за клевета, не си плаща дължимото | StandartNews.com

Кметът на Сливница Васко Стоилков обяви днес на брифинг в централата на ГЕРБ в София, че е осъдил Корнелия Нинова за клевета и лъжи, но тя все още не е платила сумата от 2000 лв., които дължи по делото.

Осъдих Корнелия Нинова за това, че преди предишните местни избори през 2015 година, както и в момента се случва, от БСП започнаха да използват клевети и лъжи. „Осъдих я на три инстанции - СГС, след обжалване САС и после ВАС“, заяви той. „На предизборно събрание на БСП в Сливница беше наговорила безброй лъжи и клевети по мой адрес“, съобщи кметът на Сливница и цитира, че Нинова го е нарекла: „нагъл, самозабравил се местен дерибей“. „Къде се намираш, бе г-н Стоилков, това не ти е бащиния. Под калъп ли ви вадят, бе хора. Напоследък където и да отида малоумие след малоумие“, цитира още Васко Стоилков. „Сливнишкият герой уволнява, ако не станеш гербер“, посочи кметът като казани думи от лидера на БСП Корнелия Нинова.

„В момента се повтаря същата история, пак се сипят клевети и лъжи. Длъжен бях да споделя с обществеността“, изтъкна Васко Стоилков.

„Още утре със съдия изпълнител ще си събера средствата, те са 2000 лева“, заяви Стоилков. „Ще ги даря за детската градина в Сливница“, каза той. „Предвид всичките ѝ имоти и участия, явно има достатъчно средства. Недоумявам защо още не ми ги е превела“, коментира кметът.

Като основен глас на морала очакваме Елена Йончева да прояви същото чувство и морална хигиена и към своя лидер Корнелия Нинова, заяви на същия брифинг депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

„Обръщам се към българската Кьовеши Елена Йончева, която разбирам сама се е определила така“, коментира Биков. Той обърна внимание, че Йончева е осъдила премиера Борисов на втора инстанция, не на трета, и решението на съда не е окончателно.

По повод съобщеното от кмета на Сливница Васко Стоилков, че е осъдил лидера на БСП Корнелия Нинова, за клевети, депутатът от ГЕРБ заяви: „Едва ли е изненада за някого езикът на Корнелия Нинова, който най-малкото не подхожда на една дама“. „В определени кръгове е известна като г-жа Лъжа, сега имаме и съдебно решение по този въпрос“, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай