Нинова бясна, сипе огън и жупел върху президента

Смятаме, че той е част от групата, която свали правителството, каза тя за Радев

Нинова бясна, сипе огън и жупел върху президента | StandartNews.com

ГЕРБ, ИТН и Възраждане с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос. Вероятно президентът няма да удължи работата на Народното събрание, съобщи лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова на излизане от президентството, след като партията върна третия мандат.

ВИЖ ОЩЕ: БСП върнаха мандата, Радев удари контра на Нинова

"Президентът, заедно с опозицията не ни остави и 100 дни толеранс. Смятаме, че той е част от групата, която свали правителството", коментира Нинова.

Радев е разкритикувал кабинета заради енергийната криза, съобщи още тя. Не приемаме критиката на президента, че оставяме страната в хаос. Да я обърне към ИТН и техния министър на енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това, защото предупреждавахме - не спирайте преговорите с "Газпром", заяви още тя.

Няма как да изберем председател на КЕВР за два дни и президентът много добре го знае, коментира още Нинова. Върви се към връщане на Иван Иванов, което е спорно от конституционна гледна точка.

"Не съжалявам, че издигнах Румен Радев - той дължи и двата си мандата, особено първия, на БСП. Гражданите да оценят неговата работа", заяви тя.

Радев не е повдигал въпрос за министри от БСП в служебния кабинет, но Корнелия Нинова изрази съмнение, че ще привлече социалисти зад гърба на партията. "Но ние не носим отговорност - да се знае, че БСП не участва в този кабинет, категорична бе тя.

"Като мандатоносител направихме всичко по силите си да гарантираме сигурност и стабилност на държавата Изготвихме програма, внесохме 79 закона. Приемането им щеше да облекчи живота на българските граждани", заяви Корнелия Нинова пред медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай