Николов: Връщам се обратно в Бразилия

Той ще заведе съдебно дело срещу заповедта, с която го отзовават

Николов: Връщам се обратно в Бразилия | StandartNews.com

София. „Връщам се обратно в Бразилия, още съм действащ посланик на страната ни, докато няма указ на президента". Това каза отзованият по случая „Боевски" български посланик в Бразилия Чавдар Николов, който гостува в предаването "Дикофф" по Нова телевизия.

„Не съм съгласен с обвиненията, че не съм си свършил работата. В съобщението на Външно за отзоваването ми не бе отразена моята позиция - категоричен бе той. - Ние в посолството нямахме никаква информация за експулсирането на Гълъбин Боевски. Такива новини се пазят в абсолютна тайна", каза още Николов по казуса с олимпийския ни шампион.

Чавдар Николов обясни още, че процедурата при Боевски е била сведена само до 3 часа и той е бил качен на самолета за България директно. „Как можем ние да знаем за решението на бразилските власти?", попита той и продължи с думите: „Отворихме имейла до нас на следващата сутрин, а той вече си е бил в България. Действали сме с наличната информация за момента. Ще заведа съдебно дело срещу заповедта, с която ме отзовават".

По-рано днес Николов изпрати отворено писмо до медиите, в което се обръща към министъра на външните работи Кристиан Вигенин и обяснява, че отхвърля мотивите, с които бе отзован.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай