Николай Цонев: Нужен е рестарт и всеки да си определя приоритетите

Николай Цонев: Нужен е рестарт и всеки да си определя приоритетите | StandartNews.com

София. "Личи си, че бившият премиер не знае какво е Апелативна прокуратура. Мисля, че много скоро ще му се наложи да научи", коментира Николай Цонев, председател на Нова Алтернатива по БНТ.

"Изборният кодекс не е най-важното нещо, което трябва да се промени. По-наложителни са шокови мерки за икономиката. Нужен е рестарт и всеки да си определя приоритетите.

"Хората са гладни, хората нямат работа, а отгоре на това ги подслушват", каза Цонев. "Освен това не се подслушват тези, които крадат, а политици и журналисти. Това е притеснително", добави той.

"Самата престъпност е следствие от лошото икономическо състояние в страната", каза Цонев.

Той призова хората да гласуват за честни и истински народни представители и да се прави разлика меди нови партии и малки партии.

"Партиите, създадени по време на тиранията на ГЕРБ, са създадени точно да се борят срещу тази тирания. Новото е в новите партии", заяви Цонев.

"Ние трябва да им покажем, че има нови лица, хора, за които да гласуват", заяви Мария Капон, председател на ЕНП.

Капон се оплака от своеволие срещу водача на листата й в Хасково от страна на кмета. "Кметът на Хасково ще последва пътя на Кирил Йорданов. Той е феодал, и е от всички, който е на власт", каза тя. Партията й ще се бори точно срещу такъв модел на местно управление.

"ЕНП смята, че ще има модерна десница. Хората също очакват това. Нужен е скокообразен ръст на икономиката, истински правила, които да разсекат модела, в който се намираме", обясни Капон.

„Аз съм убедена, че хората трябва да знаят, че гласът им се губи, когато останат вкъщи", добави тя и призова гражданите непременно да гласуват.

Димитър Стоянов от Национал-демократичната партията заяви, че 5-те партии, за които социолозите дават най-големи резултати, са тъкмо тези, за които не бива да се гласува. Това е и смисълът на новите партии.

Неговата формация смята, че ВСС не трябва да съществува. В другите страни няма такъв.

Нейната формация, която изникна след протестите, е на мнение, че в парламента са представени само корпоративни интереси. Интересите на обикновените хора, на дребния бизнес и на различните групи в обществото остават без свое представителство в законодателната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай