Нигяр Джафер: Изводи ще правим след кризата

Според нея премиерът Борисов е отговорил на значителна част от притесненията

Нигяр Джафер: Изводи ще правим след кризата | StandartNews.com

Нареждаме се на първите места по най-малко заразени и починали от коронавирус, обяви премиерът Бойко Борисов. В парламента, той отговаря на депутатски въпроси - какви са мерките на правителството в борбата с COVID-19 в здравеопазването, социалната сфера и икономиката. Извънредното заседание беше свикано по искане на БСП.

"Изводите какво всъщност се случва в тази безпрецедентна криза ще бъдат направени след като приключи тя", обяви в сутрешния блок на БНТ Нигяр Джафер, депутат от ПГ на ДПС.

Според нея премиерът Борисов е отговорил на значителна част от притесненията и на опозицията, и на управляващите. Не е отговорил на много въпроси, защото е бил ограничен от времето.

Тепърва ще се прави анализ как се справя здравната ни система. Очертават се обаче изводи, които са ясни от сега. "Парите, дадени за здравеопазване не са разход, те са инвестиция", категорична бе депутатката и заместник-председател на Народното събрание.

Тя обясни, че възникват въпроси за инвестицията в човешки ресурси, в апаратура, в техника, в технологии и иновации. "Много сме поставяли темата медицинските специалисти да бъдат подкрепяни финансово и да получат и обществена подкрепа. Ето защо има нещо положително в тази криза - показва значението на тези хора, на тези специалисти, в които е инвестирано много", обясни Джафер.

Проблемите са много сериозни, смята тя. По нейно мнение мощният монопол на Здравната каса трябва да бъде разбит, защото конкуренцията във финансиращи органи в системата ще доведе до по-добър продукт. "Сега е време за подкрепа на усилията, а не за противопоставяне безсмислено и спорове, които отнемат енергия и са контрапродуктивни", посочи депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай