Неделя,

НФСБ: Радев е неадекватен

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
291
НФСБ: Радев е неадекватен
A
A
A

„Нашето мнение е, че в момента този човек (президентът Румен Радев - бел.ред.) не е адекватен и не е на мястото си. При него няма диалог, има размахване на пръст”, изрази възмущението на НФСБ от държавния глава депутатът от партията Валентин Касабов.

„Имаме един президент, който се губи в събитията, в миналото, все още не е изтрил старото тоталитарно мислене. Той си представя, че държавата е тоталитарна казарма. Вдигнал е вместо националния флаг, флагът на черепа и костите. Черепът е ясен, костите е това, което ще се случи, ако не дай си Боже“, каза още Касабов. Според него президентът е човек, който е тръгнал срещу светините на българския народ – Шипка, Паметника на Левски. „Той не е опонент, а голямо недоразумение”.

„За нас е неприемливо увеличаване на правомощията на президента. Това е опасно”, категоричен бе Касабов по повод започващите днес консултации за нова конституция и свикване на Велико народно събрание. Едно от предложенията е на ВМРО и то предвижда увеличаване на правомощията на президента. От НФСБ обаче не са съгласни с това.

„Всяка партия има свое виждане за процесите в държавата. В тези различия се ражда нещо ново. Тепърва предстоят разговори, които ще бъдат минимум 2 месеца. Такава е процедурата”, уточни депутатът от НФСБ.

Относно протестите Касабов каза, че не може „100-200-300 човека да ограничават правата на останалите граждани”.

„Не могат да насилват малки деца с майките им и да обясняват, че това са техните права. Утре ще започнат да разстрелват, това ли са им правата?”, попита Касабов.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички