НФСБ: Радев е неадекватен

При него няма диалог, има размахване на пръст, оплака се депутатът Валентин Касабов

НФСБ: Радев е неадекватен | StandartNews.com

„Нашето мнение е, че в момента този човек (президентът Румен Радев - бел.ред.) не е адекватен и не е на мястото си. При него няма диалог, има размахване на пръст”, изрази възмущението на НФСБ от държавния глава депутатът от партията Валентин Касабов.

„Имаме един президент, който се губи в събитията, в миналото, все още не е изтрил старото тоталитарно мислене. Той си представя, че държавата е тоталитарна казарма. Вдигнал е вместо националния флаг, флагът на черепа и костите. Черепът е ясен, костите е това, което ще се случи, ако не дай си Боже“, каза още Касабов. Според него президентът е човек, който е тръгнал срещу светините на българския народ – Шипка, Паметника на Левски. „Той не е опонент, а голямо недоразумение”.

„За нас е неприемливо увеличаване на правомощията на президента. Това е опасно”, категоричен бе Касабов по повод започващите днес консултации за нова конституция и свикване на Велико народно събрание. Едно от предложенията е на ВМРО и то предвижда увеличаване на правомощията на президента. От НФСБ обаче не са съгласни с това.

„Всяка партия има свое виждане за процесите в държавата. В тези различия се ражда нещо ново. Тепърва предстоят разговори, които ще бъдат минимум 2 месеца. Такава е процедурата”, уточни депутатът от НФСБ.

Относно протестите Касабов каза, че не може „100-200-300 човека да ограничават правата на останалите граждани”.

„Не могат да насилват малки деца с майките им и да обясняват, че това са техните права. Утре ще започнат да разстрелват, това ли са им правата?”, попита Касабов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай