Ненчев: КТБ изяде парите за изтребители

Ненчев: КТБ изяде парите за изтребители | StandartNews.com

Парите за нови изтребители и модернизация на армията отидоха за решаване на проблема КТБ, каза министърът на отбраната Николай Ненчев. "Ние сме изправени пред едно много тежко обстоятелство за охраната на въздушното пространство. Наличните МиГ-ове имат нужда от спешена модернизация, ремонт, те са несъвместими със стандартите на НАТО и ние не бихме могли да осъществяваме съвместни дейности с нашите партньори, поради ред причини в тази насока", посочи той.

За пореден път Ненчев изрази увереност, че бюджетът за отбрана ще бъде актуализиран, макар премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов да са посочвали, че това няма да се случи. Той обаче изрази увереност, че нещата се развиват оптимистично, защото до момента имало близо милиард лева повече приходи в бюджета в сравнение с миналата година. "Това ме кара да вярвам, че една част от тези средства биха могли да бъдат използвани и аз ще настоявам да подобрим състоянието, духа, оптимизацията, модернизацията на Българската армия", заяви министърът.

Той припомни още, че до края на година военнослужещите ще получат нови летни и зимни униформи на стойност около четири милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай