Най-ниска избирателна активност в областния център Добрич

Най-ниска избирателна активност в областния център Добрич | StandartNews.com

Към 17 часа най-ниска избирателна активност има в Добрич показва справката от Общинските избирателни комисии в осемте общини в областта. За местна власт правото си на глас са упражнили едва 32.57 на сто от гласоподавателите, а в референдума гласа си са дали 29.92 от гласоподавателите. Най-висока избирателна активност към този час има в община Крушари, където правото си на вот за местна власт са упражнили 57.97 на сто от имащите право на глас, докато в референдума са участвали 30.42 на сто.

Без нито една жалба до този час протича изборният ден в община Шабла, като от ОИК заявиха, че избирателната активност към 17 часа за местна власт е 52 на сто, а в референдума са участвали 46.9 на сто от правоимащите. Над 50 на сто е избирателната активност в общините Балчик, Генерал Тошево, Добричка и Тервел.

Във всички тези общини без Тервел над 42 на сто е и активността в националния референдум. В Тервел едва 24.65 на сто са участвали в националното допитване за електронно гласуване. В община Каварна активността към 17 часа бе 47.61 на сто, а в референдума са участвали 43.87 %.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай