Найденов: Евровотът на БСП ще е тест за правителството

България не снабдява с оръжия Башар Асад, каза той

Найденов: Евровотът на БСП ще е тест за правителството | StandartNews.com

София. "Резултатите на БСП в евроизборите ще бъдат и тест и за стабилността на правителството". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в сутрешния блок на БНТ.

"Понякога артистичната волност на поведението вътре в партията трябва да отстъпи място на едни общи правила и една обща цел - успехът на БСП. Това е успехът на общността. Общността е БСП. Тези правила са на път да бъдат нарушени. Хората в паралелната листа автоматично се поставят извън БСП, не е необходимо някой да ги изключва", каза министърът на отбраната по повод листата на БСП за евроизборите. И продължи с думите: "Аз съм убеден, че една част от тях очакват тъкмо това, за да придобият ореол на жертви - че са мачкани от собствената си партия".

Найденов бе категоричен, че не вярва да е имало среща между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков. "Това би било изключително грозно действие. Подобно нещо в БСП не се прощава", добави той.

Още през 2004 г. комисия е разгледала доклада и е преценила, че на никого не може да бъде вменена дисциплинарна отговорност за трагичния инцидент. Така Найденов коментира инцидента в база "Индия" от 2003 година и данните от доклада, които оповести в понеделник.

"Парадоксът е в това, че около месец преди самата атака се извършва проверка и съответно – оценка на мерките, констатира се един сравнително висок процент на безопасност от 85 %, но .. вижте, може би тъкмо в тези 15 процента неизпълнени действия се крият част отпричините з атрагедията на 27 декември (2003 г.)", обясни министърът.

"Няма да търся вина с 10-годишна давност. Впрочем този доклад не ми изглежда напудрен или такъв, който прикрива истината", каза още Найденов. И изтъкна, че не търси политически дивиденти от разсекретяването на доклада. Не трябва да се търсят конспирации по случая, категоричен бе той.

Найденов отхвърли обвиненията, че България снабдява с оръжия режима на Башар Асад и увери, че те не отговарят на действителността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай