Национално предателство - Костадинов опъна нервите на депутатите

Той определи действията на премиера Кирил Петков като опасни за страната ни

Национално предателство - Костадинов опъна нервите на депутатите | StandartNews.com

Обявеното вчера от премиера Кирил Петков намерение за изгонването на 70 руски дипломати от България повиши напрежението в Народното събрание.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов излезе с остра декларация от трибуната в парламента.

По думите на Костадинов, това решение е национално предателство. Според лидера на партията, за това е отговорен лично премиерът в оставка Кирил Петков. Костадинов заяви, че решението е взето без санкция на Министерския съвет или Народното събрание.

Той определи действията на Петков като опасни за страната ни и призова главния прокурор да предприеме мерки.

Според Костадинов временното закриване на консулства между двете страни е последна крачка преди най-тежката - скъсване на дипломатически отношения.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Петков се развихри. Гони 70 руски дипломати

От руското посолство съобщиха за агенция ТАСС, че консулските служби в София и Генералното консулство във Варна са преустановили дейността си, а Генералното консулство в Русе затваря за един месец поради липса на персонал след експулсирането на 70 руски дипломати от страната.

"Консулската служба на посолството на Русия в България и Генералното консулство на Русия във Варна преустановяват работата си. Консулството в Русе ще спре работа в сряда и ще бъде затворено за постоянно в рамките на един месец.

Всички, които по-рано са се свързали с руските консулски служби в България, могат да се обърнат към посолството, когато консулската служба възобнови работата си", заяви пред ТАСС Филип Воскресенски, съветник в руското посолство в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай