Наследник на комита управлява Панагюрище

Наследник на комита управлява Панагюрище | StandartNews.com

Всеки човек си има щастливо число. Никола Белишки смята, че за него това е това е 1. Точно на 11.11.2011 г. в 11,11 ч. встъпил в длъжност като кмет на Панагюрище. И е такъв вече четири години. Смята, че работи с прекрасен екип в лицето на двамата си заместници. Като типичен Козирог е много трудолюбив, амбициозен и поема отговорност. До момента успехите му като кмет трудно могат да се изброят, защото са много в различни области. По отношение на инсфраструктурата е изградена 33 км пречиствателна станция за отпадни води, има проект за 33 млн.лв в сферата на здравеопазването, а скоро предстои откриването на спортна зала за около 13 млн.лв. Белишки смята, че бизнесът е длъжник на общината и затова приветства дискусиите "Да!На българската икономика", които организира вестник "Стандарт".

48-годишният кмет по професия е електроинженер. Висшето си образование завършва в Техническия университет. После работи като учител в Техникума по минна промишленост "Иван Манев". Бил е и ръководител в "Електроразпределение"-Панагюрище, после - проектант-мениджър в областта на възобновяемите енергийни източници в най-голямото предприятие за производство на медна руда "Асарел-Медет"АД. През 2007 година е общински съветник от листата на ГЕРБ. Панагюрци го издигат за народен представител през 2009 година и е трети в листата на ГЕРБ за Пазарджишки избирателен район. Член на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петиците на гражданите. На местните избори през 2011 година е издигнат от ГЕРБ и избран за кмет на община Панагюрище. Кметът на Панагюрище се прочу покрай честванията на Априлското въстание с пламенната си реч, с което си спечели одобрението на мнозина, но отнесе и някои критики. Дързостта е наследил вероятно от българския революционер Деян Белишки, който е негов роднина. Той закупува кадифе за ушиване знамето на IV революционен окръг, на което учителката Райна поп Георгиева извезва надписа "Свобода или смърт". Кметът твърди, че е разбрал мисълта, че "Най-верният път към провала е стремежът да угодиш на всички". Белишки обича пчеларството, но няма време да се занимава с него. Смята,че трябва да се учим от пчелите, които имат строги правила на живот. "Ако малко копираме от техния ред, ще сме перфектни. Всеки си знае задълженията.", казва той.

Белишки се увлича от моторните спортове. Той е колекционер на старо оръжие. Разпуска с хард-рок и мелъди рок. Обича българската класика в рока-"Тангра", "Щурците" и "Сигнал". Кметът казва ,че иска да има повече свободно време, за да отделя на семейството си. Той е женен, има 16-годишен син.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай