Напрежение! Заплашиха Петков и Василев

Атаката идва от Делян Добрев

Напрежение! Заплашиха Петков и Василев | StandartNews.com

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от ГЕРБ Делян Добрев даде брифинг, на който изсипа куп обвинения и твърдения срещу Асен Василев и Кирил Петков.

От ПП засега не са коментирали изказванията му.

"За последните 3 месеца сме купили газ за около 630 милиона евро, по 30% са около 200 милиона евро са прибрали посредниците. Добре ли е за нулево толерантните към корупцията.

За тези, дето щели да правят антикорупционно мнозинство. Тези с антикорупционното мнозинство купуват газ от посредници", сметна Добрев.Бившият депутат от ГЕРБ показа и фактури от различните посредници при покупка на газ в България.

"Знаете ли какво стана с двата танкера. Продадоха ги в Гърция и в Турция, продадоха ги тези танкери и купиха газ от посредниците. В България няма фактура от американски доставчик на газ", категоричен е Добрев, 

В България не е пристигнала и една молекула американски газ. За да пристигне, той трябва да пристигне в посока от Гърция към България. Физически този газ, който се разтоварва в Гърция или Турция, трябва да влезе от Гърция в България. Ние сме нямали обърнат поток. Потокът винаги е бил от България към Гърция. Как да влезе, ако реката тече надолу, как да влезе газ нагоре по същата тази река, категоричен е Добрев.

"Не знам дали сте забелязали, но колкото повече един човек говори за корупция, толкова по-съмнително изглежда. Хората, които най-много говореха за корупция и не спират да говорят за корупция, във всяко тяхно изречение има думата корупция, са тези с най-големите сделки. Ето ви ги, за 3 месеца 200 милиона от газа", обясни Добрев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай