Напрежение. Ива Митева съди Народното събрание

Заради уволнението й

Напрежение. Ива Митева съди Народното събрание | StandartNews.com

Ива Митева съди парламента заради уволнението си от парламента, пише "Фокус", като се позовава на справка на страницата на Административния съд в София.

Бившият председател на Народното събрание и депутат от парламентарната група на "Има такъв народ" бе освободен от длъжността директор на дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз", а след това председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков закри изцяло звеното. 

Ива Митева коментира след уволнението си, че този акт е "политическа репресия". Още тогава тя обяви, че ще обжалва своето освобождаване. 

Административният съд е разгледал жалбата на бившия народен представител в края на ноември месец. Тогава е бил даден ход и на делото, след като не са открити процесуални пречки за това. На първото заседание Митева не присъства лично, тя е представлявана от адвокат. Съдът насрочва следващото заседание по делото да бъде на 21.02.2024 година от 14:30.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
опетков
преди 3 месеца

Болонката на Слави да не би пъпът и да е хвърлен в НС? Има и други поприща в БГ. Да ходи да копа царевица. Естествено е, че ще я изхвърлят, толкова се изложи на терена.

Откажи
Ангел
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи