Москов: Местан да обясни на лекарите, че лъжат

Москов: Местан да обясни на лекарите, че лъжат | StandartNews.com

София. „Ако г-н Местан казва, че аз лъжа и ме обвинява в лъжа, това означава, че обвинява всеки един от лекарите от Спешна помощ в лъжа. Ако държи на това си твърдение, призовавам го да отиде още тази вечер в някой център на Спешна помощ и да им обясни, че те лъжат, че са ги били". Това заяви здравният министър Петър Москов по време на среща с парламентарната група на Реформаторския блок в Народното събрание. Той коментира обвиненията на лидера на ДПС Лютви Местан от по-рано днес и му пожела успех.

На въпрос откъде идва разминаването в данните на него и Местан, Москов отговори, че още преди два месеца разминаването с информацията на МВР е било признато, защото "не всеки от битите лекари, фелдшери, сестри или шофьори е подал оплакване за всеки инцидент". Москов даде пример със случая от Перник, при който бит лекар е отишъл на работа на следващия ден и обявил на шефовете, че няма да подава оплакване в полицията.

Именно поради тази причина се получава разминаването, изтъкна Москов. "Данните, които събира МВР не биха могли да бъдат точни по професия", обясни той. И уточни, че цитираните от него данни са събрани от спешните центрове и са публикувани на сайта на здравното министерство.

"Ако някой се съмнява в моите думи, значи се съмнява в думите на всеки един от работещите в тези центрове, а това е доста долно дори за баналната политическа игра като тази на г-н Местан", каза още здравният министър.

Москов благодари на Вучков за добрите съвместни действия и ясната координация, като посочи, че след предприетите действия и срещите с ромски организации и Сдружението на общините, практически нападения над екипи на Спешна помощ няма. "Отварянето на тази тема сега е неуместно и цели нещо друго. Държавата е предприела действия, с които проблемът е минимализиран или решен.

Москов припомни, че при първия случай, в който ДПС са поискали оставката му, той е обявил, че "за него това е чест". Сега ми изглежда фарсово и дори се чудех дали да отговарям, призна той.

"ДПС търсят дестабилизация и връщане във властта и управлението, за да правят това, което винаги са правили", категоричен бе Москов.

В разговорите с циганските общности не е имало проблем в разбирателството, обясни здравният министър. "Оказа се, че има проблем със защитниците на модела на гетото, като г-н Местан. С тях нямам разговор", каза още той.

Москов коментира и темата за вот на недоверие, за който споменаха от ДПС, ако Борисов не поиска оставката му. "Да се подценява нивото на мнозинството и на министър-председателя, че те могат да участват в банални политически игри, е лоша оценка". Те са различен тип хора и няма да паднат на нивото на г-н Местан, смята Петър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай