Mосков: Манолова за омбудсман не е добър ход

Mосков: Манолова за омбудсман не е добър ход | StandartNews.com

Не мисля, че това е добър ход, но нека народните представители да решат. Така здравният министър д-р Петър Москов коментира пред Нова тв твърденията, че Мая Манолова може да стане следващият омбудсман на България.

"Това е един от въпросите, по които не съм подготвен", обясни той.

Реформаторският блок ще направи нужното усилие ДПС да подкрепи проекта на управляващите за съдебни реформи, каза Москов и изтъкна, че е готов да се върне на масата на преговорите с опозицията.

"Трябва да се намери консенсус, защото целта е важна. Разговор с ДПС за промените в Конституцията е напълно възможен", добави д-р Москов. И уточни, че по предложение на председателя на ДСБ Радан Кънев днес представители на Реформаторския блок ще се срещнат с Лютви Местан.

Издръжката на цялостната структура на Касата струва малко под 50 милиона, каза здравният министър по повод въпрос на зрител. Миналата седмица Надзорният съвет на Касата е извадил 8 милиона от административния бюджет и ги е вложил в пряка дейност, обясни той по повод разпределянето на разходите за издръжка НЗОК и отделянето на средства за "луксозни кабинети и автомобили".

Броят на болниците в страната до момента не е бил контролиран, изтъкна министърът. "Това е неефективно. Има много болници и неясни начини на финансиране. Затова не стигат парите. Когато 130 български болници изписват по по-малко от 5 души на ден, това значи, че в тази болница няма нужния ресурс,както и че натовареността и съответно квалификацията на хората не е добра", заключи той.

Болниците, които не отговарят на критериите, просто няма да имат договор с Касата и ще работят на частен принцип, смята д-р Петър Москов.

Вижте целия разговор по темата:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай