Митов се срещна с българи в Одеса

Митов се срещна  с българи в Одеса | StandartNews.com

Външният министър Даниел Митов се срещна с българи в Украйна днес. "Бях в Българския културен център в Одеса, където се срещнах с наши сънародници от Украйна. Уверих ги, че България много внимателно следи конфликта в страната", сподели дипломат №1 на България в профила си във Фейсбук.

"За нас е много важно спазването на правата на българската общност. Това се отнася както за изучаването на българския език, така и за гарантиране на принципа на пропорционалността при военни мобилизации", казва митов в социалната мрежа.

"В този аспект, имах удоволствието да съобщя, че след усилията, които Министерство на външните работи вложи, телевизионният канал "БНТ Свят" вече се излъчва от най-големите кабелни оператори в град Одеса и предстои разпространението му в областта", отбелязва още той. И допълва: "Вярвам, че това ще повиши информираността на нашите сънародници тук и ще спомогне за съхранението на българската култура и духовност. Утре ще пътувам до Болград, за да посетя гимназията "Георги Сава Раковски"".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай