Митов похвали Тагарев за смелостта, удари Радев

Задържаха мъжа, заплашил министър със смърт

Митов похвали Тагарев за смелостта, удари Радев | StandartNews.com

"Да поздравим министъра за смелостта, за това, че си върши достойно работата, за това, че прави преглед на възможностите на потенциала, с който разполагаме, така че да можем да помогнем на Украйна в тази тежка ситуация". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов във връзка с отправените смъртни заплахи към министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"За тези му смели действия, разбира се, те заслужават поздравления и е недопустимо да бъде заплашван. За съжаление, наблюдаваме разгорещена реторика и повишена температура на говорене от някои политически партии и субекти, които допринасят за това да радикализират част от хората в българското общество и създават от тях абсолютно нереална представа за това какво прави българската държава и защо го прави. Подобно безотговорно говорене трябва да престане и някои политически партии трябва да си дадат сметка какво правят", каза още Митов.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че 39-годишен мъж е арестуван за 72 часа заради заплахи към действащ министър. Оказа се, че това е военният министър Тагарев, а причина – позицията му в подкрепа на Украйна. Арестуваният е безработен, осъждан е преди, но е реабилитиран. Заплашвал Тагарев с убийство от анонимен профил във фейсбук.

"Господин Радев напоследък говори неща, в които понякога няма никаква логика. Той е един от хората, които радикализират обществото, за съжаление. Той може да си мисли, че се държи балансирано, но в същия момент налива масло в огъня точно на тези, които създават напрежение в българското общество и го разделят", коментира Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай