Министър с атака по кабинета "Петков". Каква пиар акция спретнали

За нас това бяха наследени проблеми, обясни здравният министър Асен Меджидиев

Министър с атака по кабинета "Петков". Каква пиар акция спретнали | StandartNews.com

Обещанието за по-високи заплати в сектора е било просто пиар акция на предишния кабинет, заяви служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев във връзка с напрежението в някои болници, свързано с нивото на възнаграждения на медицинските специалисти.

“Служебният кабинет работи от два месеца и за нас това бяха наследени проблеми. Докато са давани компенсации по време на извънредната епидемична обстановка, хората са били спокойни, но това не е регламент. Във всяко повишаване на цени и даване на високи заплати трябва да има устойчивост – да има бюджет, да се гласуват тези пари и за следващата година, за да бъдат хората спокойни за възнагражденията си”, коментира Меджидиев.

Подобни са и проблемите с възнагражденията на служителите в РЗИ. Той припомни, че служебният кабинет е отделил 10 млн. лв., за да се увеличат заплатите на работещите в Спешна помощ, а за РЗИ бяха отпуснати допълнително по 600 лв. за всеки зает в системата, за да се компенсират поне частично експертите.

"Изключително важно е политическите партии да се съберат, да намерят консенсус и колкото е възможно по-бързо да се създаде парламент, защото в нашата сфера има не един законопроект, който трябва да се внесе", добави Асен Меджидиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай