Миков за комисията за КТБ: Как да подкрепяш решения, които звучат смешно

Миков за комисията за КТБ: Как да подкрепяш решения, които звучат смешно | StandartNews.com

София. „Какво стана вчера в бюджетната комисия? Поредната загуба на време. Комисията реши, че е добре парламентът да приеме законопроекта. Ауууу... Това ли е работа на комисията? Каза да се съберат правителството и банката и да решават проблемите на КТБ. Ауууу... Какво страхотно решение. Как да подкрепяш решения, които звучат смешно. Запълване на публичния интерес – това стана вчера на комисия".

Така лидерът на БСП Михаил Миков вкоментира пред бТВ решението на Комисията по бюджет и финанси да бъде спасена КТБ. По думите му „оздравяване ще има, ако има желаещи да инвестират, да покрият задълженията и да поемат управлението. Ако няма и състоянието е такова, каквото е описано, ще се отиде към процедура на несъстоятелност. Въпросът е да става ясно, а не да надничат чужди интереси".

По темата с бъдещото управление на страната лидерът на социалистите отново заяви, че волята на избирателите е поставила БСП в опозиция. В същото време „очевидно се формира проправителствено мнозинство вдясно". „Историята се повтаря, фрагментацията продължава.

Много ще зависи каква политика ще прокарва това мнозинство. При всички положения една дясна политика ще се възприеме трудно", допълни Миков.

Той отново изрази тезата, че в България не е имало възможност за съставяне на широка коалиция, тъй като тя се прави с голeми партньори, каквито според него ГЕРБ и БСП не са.

Идването на председателя на ЕНП Жозеф Дол в България вчера и „съветите" му към ГЕРБ Миков коментира така: „Като че ли не е много уважително за националното ни политическо самочувствие".

На ниво БСП той се съгласи, че има вътрешнопартийно напрежение, както и такова отвън навътре. „Проблемът е опити за властови участия, за разместване на управлението на партията, за компрометиране на един или друг, чието място се смята, че може да се заеме от някого", коментира той изказвания на Кирил Добрев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай