Миков тръгва за нов мандат от Кресна

Миков тръгва за нов мандат от Кресна | StandartNews.com

Председателят на БСП Михаил Миков получи първа номинация за нов мандат. Това стана на събрание на червените в Кресна. Социалистите там единодушно номинираха Миков за председател на БСП на предстоящия през май 49-ти Конгрес. Присъстващите избраха за нов председател на общинската организация в Кресна Петър Олег Петров. В събранието участваха организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров, кметът на община Кресна Николай Георгиев, членове на ръководството на НС и общински съветници.

„Изказвам своята благодарност на всички социалисти тук, както и на кмета на община Кресна - Николай Георгиев, за направеното както за БСП, така и за спечелване доверието на хората. Вие сте образец за нашата партия". Това заяви лидерът на левицата Михаил Миков. Запознати припомниха, че към момента своята заявка за лидерска битка от Позитано 20 е направил и депутатът Красимир Янков. Социалистите не бързат да обявят всички кандидати за шефския кабинет в централата на БСП. До най-висшия форум на партията обаче списъкът ще набъбне до 10-11 имена, уточниха запознати. В момента в цялата страна текат отчет на изборни конференции, на които местните избират нови лидери по региони и номинират фаворитите си за председател на БСП.

В Кресна Миков коментира и увеличената възраст за пенсиониране. „Хората си плащат осигуровките, а пенсионната възраст се вдига и много от тях дори не могат да дочакат, за да си вземат първата пенсия", заяви Михаил Миков. Той бе категоричен, че ако БСП получи достатъчна подкрепа на следващи избори и поеме управлението на страната, ще спре увеличаването на пенсионната възраст.

„За да можем да се преборим с тези несправедливости, трябва да бъдем по-единни на национално и местно ниво. В партията текат процеси, които да помогнат БСП да се стабилизира", каза още лидерът на левицата. Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров също подчерта успеха на левицата в Кресна на Местни избори 2015 – първи резултат сред общините в област Благоевград и един от най-високите в страната. „Добрата организационна работа и добре работещите структури неминуемо довеждат до добри резултати. Затова аз често съм давал за пример постигнатото от настоящия кмет на общината – Николай Георгиев и неговия екип", каза пред събралите се Владимиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай