Миков разговаря за затопляне на българо-сръбските отношения

Миков разговаря за затопляне на българо-сръбските отношения | StandartNews.com

Белград. Председателят на сръбската Скупщина Небойша Стефанович очаква стопляне на взаимоотношенията между сръбския и българския парламент. Това стана ясно на срещата на Стефанович с председателят на Народното събрание Михаил Миков в Сърбия, съобщи БНР.

„България има значителна роля за евроинтерграцията на Сърбия", каза председателят на парламента на Сърбия и уточни, че страната ни има сериозно отношение към евроинтеграционните процеси на Сърбия. „Днес разговаряхме за опита, който можем да вземем от България и парламента и по отношение на евроинтерграцията", допълни още Стефанович.

Михаил Миков пък похвали съседката ни за пробива й през последните няколко месеца в областта на евроинтеграцията. „Сърбия е вече на европейската писта, което е едно безспорно признание. България винаги е подкрепяла европейската перспектива на Сърбия", каза Миков от своя страна.

Председателят на Народното събрание предложи на Скупщината междупарламентарно взаимодействие по въпросите за европреговорите на Сърбия. Предвижда се те да започнат до януари 2014-а година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай