Миков: Протегнатата ръка на Първанов цели вътрешни противоречия в БСП

Миков: Протегнатата ръка на Първанов цели вътрешни противоречия в БСП | StandartNews.com

София. За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП. Това коментира лидерът на БСП Михаил Миков по повод "протегнатата ръка" на Георги Първанов и АБВ.

"Въпросът за партньорствата по време на местните избори не е в дневния ни ред в момента. Но първо ще разговаряме с партньорите ни от БСП Лява България. За нас е ясно, че много трудно биха се постигнали политически партньорства с една партия, която участва в дясно управление, подкрепя такова дясно управление и най-вече гласува за десни мерки. Това би било крайно безпринципно, добави Миков, цитиран от БГНЕС.

"Не може да отнемеш на работещите бедни тези 408 лева облекчения, не можеш да подкрепиш замразяването на всички социални плащания – на майките, на първокласниците, онези 14 мерки, които дясното правителство замрази като плащания, и да говориш, че си за демографска политика, държейки сметка за кризисната ситуация на страната", каза още Миков и изтъкна, че това е пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България.

Оказа се, че по отношение на съдебната власт вътре в самата управляваща коалиция има сблъсък, има спорове. Това каза Миков за това дали БСП ще подкрепи актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа.

"Разбираме, че някои от коалиционните партньори в управляващата коалиция не дават подкрепа за такъв тип развитие на процесите в съдебната власт. Така че не би трябвало опозицията да компенсира недостига на подкрепа в управляващата коалиция по един или друг въпрос", каза още той.

"Аз мисля, че много повече можеше да се направи за позитивни промени по отношение на съдебната власт, ако бяха изчистени законодателни инициативи, които да направят по-прозрачна системата, които да не водят до такива скандали със случайното разпределение на делата. Има редица въпроси, които не са безспорни", допълни лидерът на БСП.

Припомняме, че днес Михаил Миков свика извънредно заседание членовете на ИБ на БСП. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай