Миков призова към доверие в лявото

Миков призова към доверие в лявото | StandartNews.com

„И в Европа, и у нас има криза, свързана със спад на доверие в традиционите партии. Криза, от която не може да избяга лявото в Европа." Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването пред БНР след срещата на лидерите от ПЕС в Мадрид.

Той смята, че  точно затова основна тема са били мерките и пътищата за изграждане на доверието сред гражданите. Михаил Миков изтъкна, че при срещата си с лидера на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес е обсъдил виждания и лични практитки по теми от политическия живот на левицата в Испания и в България. Лидерът на БСП отбеляза, че има аналогии между политическото пространство в двете страни, което показва известно разединение.

По темата Шенген, Миков заяви, че има пълната подкрепа на европейската левицата за членството ни в Шенген. Но за неговото решаване ще трябва да изразят своите ясни позиции страните, в които има дясно управление.
„В момента Европа е тревожна и лидерите на левицата търсят пътища за отпор на тероризма, но се обсъждат и въпросите за интерграцията на хората с разлчини вероизповедания"- коментира Михаил Миков другата обсъждана тема в Мадрид. Той изтъкна, че сега се търсят мерки за приобщаването на хората с различни религии, както и начини да се намали радикализацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай