Миков: ГЕРБ не искат парламентът да работи нормално

Парламентарният шеф не е получил сигнал за гласуване с чужда карта

Миков: ГЕРБ не искат парламентът да работи нормално | StandartNews.com

София. От ГЕРБ искат да не се структурира парламентът и да не започне нормалната си работа, но в същото време всички получават заплати. Така председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков коментира днешното решение на депутатите от ГЕРБ да не влизат в пленарна зала

„ГЕРБ се хващат обикновено за технологичните въпроси. В предишното НС те разглеждаха народните представители като такива, които работят по трудов договор. Имаше висока степен на укоримост, включително и към политически актове. Аз нямам такава висока степен на укоримост. Така са решили, така се държат. Да си припомнят как укоряваха народните представители, които напускаха пленарната зала. Това е политическо поведение. Но в случая няма основание за такова политическо поведение. Не са заявени никакви позиции по правилника. Те просто искат парламентът да не се структурира и да не започне нормалната си работа, в същото време всички си получават заплатите", коментира Миков.

„Тук става въпрос за политически акт на деструкция и разбиване на парламента", допълни той.

"Правилникът ще бъде приет и много се надявам ГЕРБ да почетат книги и да преосмислят поведението си, заяви Миков.

Нека ГЕРБ да бъдат опозиция, но да претендираш да бъдеш управляващ, когато нямаш възможности за партньорство с други политически сили, и на базата на това да отричаш и блокираш парламента, това е крайно деструктивно поведение", подчерта парламентарният шеф.

Председателят на парламента посочи, че никой не го е сезирал с информация за гласуване с чужди карти. Миков уточни, че във вчерашния ден е направил забележка на Волен Сидеров за некоректното му поведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай