Мика Зайкова подряза крилата на властта, видя сериозен проблем

Единствената истинска мярка срещу кризата е увеличаването на прага за регистрация по ДДС

Мика Зайкова подряза крилата на властта, видя сериозен проблем | StandartNews.com

Икономическите мерки на правителството не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а освен това са и много закъснели, заяви пред бТВ бившата депутатка и икономически експерт Мика Зайкова.

По думите й единствената истинска мярка е увеличаването на прага за регистрация по ДДС, която обаче ще влезе в сила от 1 януари 2023 година.

„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни е такава, а освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии, с добра добавена стойност“, посъветва Зайкова.

По думите на знаменитата коментаторка държавата трябва да помогне на бизнеса като например не налага данък върху реинвестираната печалба в нови технологии.

„Не е необходимо да вдигаме доходите административно. Ние трябва да помогнем на бизнеса, за да може той сам да вдигне доходите“, каза предупреди Мика Зайкова.

Според депутата от „Демократична България“ Георги Ганев новият праг за регистрация по ДДС ще засегне приходите от този данък в бюджета, в зависимост от това колко филми ще се регистрират.

„Искаме да направим реформа в правилата за даряване на храни, които се оказаха доста административно тежки и да се стимулира даряването на храни в срок на годност в България“, посочи той друга идея на политическата си формация. Според него това ще е много полезно в ситуация, в която храните тепърва ще поскъпват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай