Вторник,

Мика Зайкова подряза крилата на властта, видя сериозен проблем

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
13577
Мика Зайкова подряза крилата на властта, видя сериозен проблем
A
A
A

Икономическите мерки на правителството не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а освен това са и много закъснели, заяви пред бТВ бившата депутатка и икономически експерт Мика Зайкова.

По думите й единствената истинска мярка е увеличаването на прага за регистрация по ДДС, която обаче ще влезе в сила от 1 януари 2023 година.

„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни е такава, а освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии, с добра добавена стойност“, посъветва Зайкова.

По думите на знаменитата коментаторка държавата трябва да помогне на бизнеса като например не налага данък върху реинвестираната печалба в нови технологии.

„Не е необходимо да вдигаме доходите административно. Ние трябва да помогнем на бизнеса, за да може той сам да вдигне доходите“, каза предупреди Мика Зайкова.

Според депутата от „Демократична България“ Георги Ганев новият праг за регистрация по ДДС ще засегне приходите от този данък в бюджета, в зависимост от това колко филми ще се регистрират.

„Искаме да направим реформа в правилата за даряване на храни, които се оказаха доста административно тежки и да се стимулира даряването на храни в срок на годност в България“, посочи той друга идея на политическата си формация. Според него това ще е много полезно в ситуация, в която храните тепърва ще поскъпват.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички