Михаил Мирчев: Социолозите направиха гигантска манипулация

Михаил Мирчев: Социолозите направиха гигантска манипулация | StandartNews.com

Михаил Мирчев от БСП, който е кандидат за кмет на София, обвини социолозите в "гигантска манипулация" с предварителните резултати от гласуването за местна власт. Той заяви, че първите истински данни ще бъдат представени утре по обяд.

Мирчев остана трети в състезанието за кметското място на столицата с 8% от гласовете и се оплака, че призивите му в последния месец към социологическите агенции "Алфа рисърч" и "Галъп" да обявят резултатите от предварителните си изследвания за нагласите на избирателите са останали безплодни. "Изразих версия, че колегите ще участват в гигантска манипулация и това става", заяви Мирчев, който е собственик на социологическата агенция "АССА - М".

"В момента провеждаме абсурдни избори, включително вече няма интернет, публичните ресурси на ЦИК и МВР не работят, цари паника. В тази ситуация ГЕРБ и Цветан Цветанов могат да произведат в момента каквито данни искат", добави той.

Видимо изнервен от въпросите на журналистите, кандидатът за кмет на София подчерта, че в създалата се ситуация единственият механизъм за осигуряване на публичност и честност на изборите е паралелното броене на гласовете. Утре на обяд ще имаме за първи път прогнозни данни, смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай